Hopp til innhold

Testverktøy og nyttige lenker

Vi kan bruke mange forskjellige verktøy for å automatisere, validere sider, simulere ulike funksjonsnedsettelser eller bare til å bli inspirert av. Pass på at det fortsatt er vi som er ansvarlige for sluttproduktet vårt, ikke verktøyene og automatikken. Det kan være smart å prøve ulike verktøy, så du finner noe du liker, passer ditt fagfelt og bruk. Noen av disse er rettet mot utviklere, noen mot designere, noen mot test og noen som alle kan bruke.

Verifikasjonsverktøy

Disse er fine for å kunne gjøre sjekker på "ferdige" sider. Wave og Accessibility Insights er relativt brukervennlige og greit for ikke-utviklere å bruke også. Axe er i litt større grad rettet mot utvikling. Kontrastsjekk er greit for alle, men essensielt for designere.

DevTools

Disse er først og fremst ment for utviklere, da det vil kreve noe å forså resultatene eller terskelen for å ta de i bruk er noe høyere. Noen av dem har feature-overlapp, men presenterer resultater på forskjellige måter. Prøv deg fram og finn verktøyet du liker best.

Simulatorer

Disse kan hjelpe til å visualisere hvordan ulike funksjonsnedsettelser kan oppleves for andre uten denne nedsettelsen. Det er selvsagt ikke perfekt, men kan gi et godt bilde på om designet fungerer for veldig ulike personas. Dette er noe alle kan ta i bruk og kan være en morsom introduksjon for teamet med viktigheten av god universell utforming.

Automatisering

Sjekker som dette, som ofte baserer seg på AxeCore fra Deque kan være et viktig første linje forsvar for å sikre gode opplevelser. Men disse vertkøyene er aldri nok til å faktisk kunne bekrefte at vi har gode løsninger for sluttbrukere. Ta de veldig gjerne i bruk, men ikke la de være en hvilepute i at du har gjort nok, du må fortsatt gjøre jobben!

Podcast

Ta litt tid til å hør på en av disse mens du lager middag eller går en tur i skogen, kanskje du lærer noe nytt eller blir inspirert til å gjøre våre løsninger enda bedre for enda flere!

Dokumentasjon