Hopp til innhold

Deg og Jøkul

Litt som et samvirkelag, er Jøkul et produkt av en større felles innsats fra alle som bruker systemet.

En felles plattform, bygget av alle

Med et designsystem følger det med et litt annerledes tankesett som kan virke uvant, dersom man ikke har jobbet med det før. Jøkul er det det er i dag takket en felles innsats fra alle som jobber design og utvikling i Fremtind. Du som bruker designsystemet har påvirkningskraften til å gjøre systemet bedre for alle og deg selv.

For at alle som jobber med Jøkul skal kunne vite hva som trenger ekstra oppmerksomhet, er det viktig å si fra hvis noe ikke fungerer som det skal. Hvis ikke du ser noen designsystemfolk i gangen i det daglige så er det flere steder du kan få hjelp:

Diskusjoner på GitHub

Når vi ikke er fysisk samlet, deler vi idéer, forslag til nye funksjoner, endringer og bugs på GitHub. Ved å samle alt på ett sted gjør vi det enklere for alle å delta, og for Jøkul-teamet å holde oversikt. Innleggene stammer som regel fra behov og diskusjoner ute i teamene, eller forumet. GitHub er ofte startpunktet hvis du vil påvirke designsystemet.

Designsystemforum

Vi samles ukentlig for å dele og drøfte hva som skjer i designsystemet. Forumet har “åpen mikk” og hvem som helst kan stille opp med et tema de vil sparre med andre på. Agendaen er basert på en tråd fra teams som kommer ut i forkant. Ofte deler vi forumet i to, med en presentasjonsdel først, og en arbeidsdel hvor man kan sparre på tvers av team og fag.

Vi har mange ressurser og arenaer å trekke på for å hjelpe hverandre med Jøkul i hverdagen.