Hopp til innhold

Deg og Jøkul

Med et designsystem følger det et litt annerledes tankesett som kan virke uvant dersom man ikke har et forhold til det fra før.

Jøkul eies av alle

Litt som et samvirkelag, er Jøkul et produkt av en større felles innsats fra alle som bruker systemet. Siden du er både brukeren og skaperen av Jøkul, blir designsystemet så bra som du gjør det til selv, ved at du deltar i utviklingen. Det betyr også at hvis du ser noe som er feil eller som kan forbedres, så er det opp til deg å gjennomføre den endringen.

Diskusjoner på GitHub

Når vi ikke er fysisk samlet, deler vi idéer, forslag til nye funksjoner, endringer og bugs på GitHub. Ved å samle alt på ett sted gjør vi det enklere for alle å delta, og for kjerneteamet å holde oversikt. Innleggene stammer som regel fra behov og diskusjoner ute i teamene, eller forumet. GitHub er ofte startpunktet hvis du vil påvirke designsystemet.

Designsystemforum

Vi samles ukentlig for å dele og drøfte hva som skjer i designsystemet. Forumet har “åpen mikk” og hvem som helst kan stille opp med et tema de vil sparre med andre på. Agendaen er basert på en tråd fra teams som kommer ut i forkant. Ofte deler vi forumet i to, med en presentasjonsdel først, og en arbeidsdel hvor man kan sparre på tvers av team og fag.

Vi har mange ressurser og arenaer å trekke på for å hjelpe hverandre med Jøkul i hverdagen.