Hopp til innhold

Slik er Jøkul satt sammen

Siden et system er summen av dets deler i samspill, så er det greit å ha en samlet oversikt over alle delene på ett sted. Portalen er det stedet.

Portalen

All informasjon som er felles for designsystemet skal ligge i portalen (denne siden), slik at vi har ett sted å gå til for å finne informasjon om vi lurer på noe. Se på dette området som et slags oppslagsverk for hele designsystemet. I portalen skal du finne alt du trenger av eksempler, råd og regler for bruk av komponenter og merkevaren vår.

I tillegg til portalen lever Jøkul i det daglige på to forskjellige områder: Figma for design, og Github for kode. Felles dokumentasjon finner du i portalen.

Slik lages Jøkul

Designsystemet forandres og utvikles på mange forskjellige måter, men i korte trekk er det fire steg som skal til for å mekke på systemet:

  1. Du oppdager en bug eller noe annet du vil endre på
  2. Du fikser et forslag i Figma eller på GitHub
  3. Du deler forslaget ditt med oss eller noen andre
  4. Noen kameratsjekker deg, før det legges inn i Jøkul

Det er noen detaljer underveis, men de er det lett å få hjelp med av en kollega i teamet ditt eller fra noen i Jøkul-teamet, om du måtte behøve det.

Jøkul er under konstant endring, og vi ønsker oss feedback fra alle som bruker Jøkul.

Praktiske tips og triks

Til slutt har vi en samling med verktøy og ekstra ressurser som vil gjøre hverdagen din enklere som bruker av verktøyene våre.